YARGI BAĞIMSIZLIĞI İÇİN EKREM İMAMOĞLU VE HALK TV’NİN YANINDAYIZ 31 Ocak 2025, 16:26

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanımız Orhan Yıldırım, Genel Özlük - Hukuk ve TİS Sekreterimiz Şenol Eyüboğlu ve Eğitim ve Basın Yayın Sekreterimiz Mehmet Koç, Halk TV Genel Merkezi ve Ekrem İmamoğlu ile dayanışma için İstanbul’daydı.
“Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun bugün Çağlayan Adliyesi’nde verdiği ifade sürecinde yanında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz.
Sayın İmamoğlu’nun, “Yargı bağımsız olsun istediğim için ifadem alınacak” sözleri, ülkemizde yargının içinde bulunduğu durumu açıkça ortaya koymaktadır. Bu soruşturma yalnızca bir kişiye değil, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve adaletin tarafsız işlemesine inanan milyonlara yöneliktir. Bağımsız yargının tesis edilmesi, hukukun evrensel ilkeler çerçevesinde işlemesi ve adaletin herkes için eşit olması, demokratik bir toplumun temel gereklilikleridir.
Öte yandan, geçtiğimiz günlerde 5 gazetecisi gözaltına alınan ve Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş tutuklanan Halk TV Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, basın emekçileriyle dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha ifade ettik. Özgür basın, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Gazetecilerin görevlerini yerine getirirken baskı altında tutulması, halkın haber alma hakkına doğrudan bir müdahaledir.
Birleşik Kamu-İş olarak, yargının siyasi baskılardan arındırılması gerektiğini vurguluyor, Ekrem İmamoğlu ve demokrasi mücadelesi veren herkesin yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Adaletin ve hukukun üstünlüğünün bir gün mutlaka tesis edileceğine olan inancımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.”
DIĞER HABERLER
-
KÜLTÜR SANAT-İŞ SENDİKAMIZDAN KONFEDERASYONUMUZA ZİYARET
17 Şubat 2025, 12:39 -
VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE KAYYUM ATANMASI DEMOKRASİYE DARBEDİR
15 Şubat 2025, 16:29 -
YURTTAŞ BİRLİKTELİĞİ'NDEN CHP GENEL MERKEZİ'NE ZİYARET
14 Şubat 2025, 17:23 -
SENDİKAL HAKLARA SALDIRILAR DERHAL SON BULMALIDIR!
14 Şubat 2025, 12:28 -
BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONUMUZ'DAN ÇAYIRHAN İŞÇİLERİNE ZİYARET
13 Şubat 2025, 12:38 -
EĞİTİM-İŞ'TEN KONFEDERASYONUMUZA ZİYARET
12 Şubat 2025, 19:10 -
MEB’İN SENDİKAL HAKLARA YÖNELİK BASKILARINI KABUL ETMİYORUZ!
12 Şubat 2025, 13:59 -
GERÇEĞİN SESİNİ BOĞAMAYACAKLAR! BİRGÜN GAZETESİ'NİN YANINDAYIZ!
09 Şubat 2025, 11:31 -
6 ŞUBAT DEPREMİ’NİN 2. YILINDA KAHRAMANMARAŞ’TA ANMA PROGRAMINA KATILDIK
06 Şubat 2025, 08:13 -
6 ŞUBAT DEPREMİNİN 2. YILI: SORUMLULAR YARGILANMADAN UNUTULMAYACAK!
05 Şubat 2025, 20:12